Necrológicas - Mark Twain
Mark Twain - Photo by A.F. Bradley

Només cal fer algunes cerques al voltant de la vida de Mark Twain per descobrir que aquesta va estar ben farcida d’anècdotes, si més no, interessants. Una d’elles, que apareix a la secció de necrològiques de la revista Narranación número 2, fa referència a la publicació per error de l’esquela de la seva mort.

L’any 1907, l’escriptor es trobava a Londres després d’haver rebut la distinció de Doctor Honoris Causa per part de la Universitat d’Oxford. Segons sembla, una confusió amb l’estat de salut d’un cosí seu va fer que l’ara desaparegut diari New York Journal publiqués la mort de l’autor d’obres com «Les aventures de Tom Sawyer» o «Les aventures de Huckleberry Finn«

Quan el periodista Frank Marshall White va contactar amb Mark Twain per consultar el seu estat de salut, aquest li va contestar, a banda d’altres aclariments, que «els rumors de la meva mort han estat bastant exagerats» (The rumours of my death have been greatly exaggerated). Sens dubte, una resposta tan enginyosa com va ser tota la seva carrera.

Si us interessa Mark Twain i sobretot la seva obra, no perdeu l’oportunitat de llegir a un dels escriptors que van canviar la literatura del seu país i que va deixar-nos, entre d’altres, grans icones de la cultura popular. Un escriptor que va néixer amb l’arribada del cometa Halley i que finalment va marxar amb el següent pas del cos celeste, 75 anys després. ¿Casualitat?

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *