L'Emperador de la sorra - Javi Fernández i Teresa Suau

Il·lustració: Teresa Suau, no us perdeu el seu Instagram!

«L’emperador de la sorra» és un relat de Javi Fernández que va rebre el 2n premi en els passats «Premis Literaris Grau Miró 2018«, a la categoria d’Hiperbreu.

Tant el primer premi (Rafa Moya) com el tercer (Ita Molins) van ser també per participants habituals de la nostra revista «Narranación«, per la qual cosa, la nostra felicitat va ser total. Moltes felicitats a tots i esperem que us agradi el relat.

L’emperador de la sorra

Vaig atropellar-lo per accident. Paralitzat, el vaig mirar sense deixar anar el volant. Pàl·lid i amb uns braços allargassats, semblava un arbre tombat per un temporal. Quan el vaig mirar als ulls, profunds com el pensament d’un entreson, em va cridar: «Sóc aquell qui diu quan vius i quan mors. Sóc l’emperador de la sorra i durant cada dia dels anys que has viscut, he acumulat cadascun dels grans que et pertoquen. Has arribat a l’equador de la teva existència i ara t’has de començar a marcir». Recollia les peces d’un rellotge de sorra, escampades per terra a causa de la trompada. Les encaixà nerviós fins que el va tenir enllestit. Tragué una bosseta i després d’abocar la sorra que contenia dins el rellotge acabat de reparar, es va disposar a girar-lo. Llavors ho vaig entendre: «cada gra recollit per cada dia que em resta». Vaig accelerar i ara només queda el dubte de si l’emperador tindrà un substitut que acabi la feina.

«L’emperador de la sorra» és un relat de Javi Fernández

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *